Cursus Mindfulness Zutphen

Cursus Mindfulness in Zutphen volgen?

Woon je in Zutphen en heb je interesse in mindfulness? Bij Heanig An kun je een individuele training mindfulness in Zutphen volgen. Zo’n individuele training bestaat uit acht bijeenkomsten. Je volgt het programma Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR). Dit programma is bedoeld voor mensen met stressklachten of burn-out.

Wanneer kies je nu voor een individuele training mindfulness in Zutphen of voor een groepstraining? Oud-deelnemers aan een groepstraining zeggen vaak dat ze veel steun van de groep hebben ervaren. Ze leren van elkaar en stimuleren elkaar. Een individuele cursus mindfulness in Zutphen werkt anders. In de eerste plaats duurt de training een uur in plaats van tweeënhalf uur. U krijg begeleiding op maat. Voor twee soorten deelnemers is de individuele training mindfulness bijzonder geschikt:

  • Deelnemers met onregelmatige werktijden;
  • Deelnemers voor wie tweeënhalf uur trainen te lang is omdat ze een ziekte hebben.

Heb je vragen over de individuele training mindfulness van Heanig An? Neem dan contact op.

Mindfulness in Zutphen bij Heanig An

Heanig An is een initiatief van Judith Kars. Zij geeft ook de individuele training mindfulness in Zutphen. Ze is opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness van het Radboud UMC in Nijmegen. Heb je wel eens het gevoel dat er meer van je wordt gevraagd dan je aankunt? In een individuele training mindfulness cursus in Zutphen leer je op andere manieren omgaan met stress. Je krijgt verschillende oefeningen aangeboden. Het is de bedoeling dat je deze ook thuis doet. Door acht weken lang te oefenen, leer je jezelf kennen. Welke gewoontes en patronen zorgen ervoor dat je stressklachten verergeren? Hoe kun je ervoor zorgen dat je minder vatbaar wordt voor stressklachten?

Oefeningen om uzelf beter te leren kennen

Een individuele training mindfulness in Zutphen begint met eenvoudige lichaamsoefeningen. Deze zorgen voor een beter contact met je lichaam. Vervolgens verken je welke gevoelens en gedachten je handelen bepalen. Hoe gaat je om met stressvolle gebeurtenissen. Dit alles oefen je stap-voor-stap op een speelse, vriendelijke manier. Deelnemers aan een training mindfulness zeggen na afloop vaak dat ze minder streng oordelen over zichzelf. En dat ze nu andere keuzes maken.

Over Heanig An Mindfulness

Als je niet uit Oost-Nederland komt, is de betekenis heanig an (hènig an) vaak onbekend. Maar het betekent zoiets als ‘doe kalm aan, laat je niet gek maken. Het komt uit het Nedersaksisch. Judith Kars 'In Oost-Nederland zeggen we nu 'Doe kalm an' in plaats van 'Heanig an.' Maar als kind woonde ik op een driesprong aan de rand van het dorp. Als de scholieren terugfietsten van de middelbare school hoorde ik de hele dag: “Doe heanig an he!”. Ik vind het een mooie uitdrukking. Het is een prachtige vertaling van de mindfulness zoals ik die geef: vriendelijk en nuchter. Ik wil mijn deelnemers laten voelen dat ze al goed zijn zoals ze zijn. Dat ze mogen vertrouwen op zichzelf. Dat ze niets hoeven te ‘halen’ bij anderen. Als ze dat ontdekken, scheelt dat een hoop stress en ongemak.'
Judith is lid categorie 1 van de beroepsvereniging mvbn. Dit maakt het eenvoudiger om voor vergoeding in aanmerking te komen voor een individuele mindfulness-training.

Schrijf u in voor de training mindfulness in Zutphen

Denkt u dat een individuele training mindfulness in Zutphen iets voor u kan betekenen? Of heeft u interesse in een groepscursus mindfulness door Heanig An? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Heeft u vragen over trainingen of cursussen van Heanig An Mindfulness? Neem ook dan gerust contact op met Judith Kars.

Of vul het contactformulier in
Stuur je vraag via Whatsapp naar 06 - 442 717 32
Judith@heanig-an.nl