koeienbreedb

Wat doen die koeien op je site? Regelmatig krijg ik die vraag. Want ja wat hebben die koeien nou te maken met mindfulness? Eerlijk gezegd zit er niet echt een hele diepe betekenis achter.

Ik vind koeien gewoon mooi….  Als kind woonde ik naast een weiland. Iedere dag trok er een kudde melkkoeien heen en weer langs mijn huis. Het ritmische geluid van hun grazen klinkt nog in mijn oren: Grpf, grpf, grpf.  Als ik nu langs een kudde loop, blijf ik altijd even staan. Dan lok ik ze met een pol mals gras. Net zoals ik dat deed als kind.

Als  ik langs een weiland met koeien loop, dan voel ik me weer een beetje kind. Ik ben dan op mijn gemak. Ik denk dat bijna iedereen wel zo’n beeld heeft. Al gaat dat vaak onbewust. Tijdens een stiltedag vraag ik mensen wel eens een eigen beeld op te roepen van liefde en vertrouwen. Niet omdat ik wil dat deelnemers hierdoor liefde gaan voelen. Daar heb ik geen invloed op. Je voelt wat je voelt.

Waarom ik dit dan toch vraag? Een prettig beeld is een prachtige tegengif, tegen nare beelden die we soms hebben. Want als je je slecht voelt, krijg je vaak nare gevoelens en gedachten. Eigenlijk maak je dan vervelende beelden in jezelf. Dat gaat vaak ongemerkt. En daar word je vaak niet beter van. Vergelijk zo’n beeld  maar met de zon. Als de zon schijnt, zijn mensen net een stukje vrolijker.

Leave your comment