christelijk geloof en mindfulness

Omdat veel deelnemers van mijn trainingen uit Hardenberg komen, schrijf ik hier iets over geloof en mindfulness. Want Hardenberg is een christelijke gemeente. Terwijl mindfulness wel eens wordt gezien als ‘iets boeddhistisch’. Familie of kennissen van deelnemers hebben soms vragen. Wat gebeurt er op zo’n training? Daarom hier een uitleg: mindfulness is een manier om stressklachten te voorkomen of verminderen. Niets meer, niets minder.

Waar komt die link met het boeddhisme dan vandaan? Dat is goed te verklaren: het begrip aandachtstraining of mindfulness komt uit het boeddhisme. De training is echter zo aangepast aan de westerse gezondheidszorg dat je niet van boeddhisme kunt spreken. Toch zie je in de media vaak afbeeldingen van een boeddha bij een artikel over mindfulness. Tja…dat kunnen we niet veranderen. Maar bij een training mindfulness van Heanig An hebben we het alleen over stress. En hoe je daarmee kunt omgaan.

Mindfulness en je geloof

Is geloof belangrijk voor jou? Dan zal je misschien merken dat je door mindfulness bewuster omgaat met je geloof. Ben jij actief in je kerk? Mogelijk leer je door mindfulness beter omgaan met lastige of verdrietige gebeurtenissen in je kerkgemeenschap. Dat vinden we alleen maar mooi. Heanig An mindfulness respecteert je geloof. Of je nu christen bent, moslim of humanist.

Leave your comment