Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?

Mindfulness is in. Iedereen heeft er wel een mening over. Hoe fantastisch het is, of hoe fout.
Hieronder lees je hoe ik er tegenaan kijk:

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een manier om open, milde aandacht te ontwikkelen. Dat helpt je om stressklachten te voorkomen/verminderen. Het werkt ook goed bij depressie of angst.

Wat is mindfulness niet?

Mindfulness is niet een ander mens worden. Je leert alleen beter omgaan met jezelf.
Het is ook geen religie, maar een gezondheidsprogramma.

Oefenen

Mindfulness leer je door te doen. Je krijgt oefeningen die helpen om alles wat je denkt of voelt toe te laten. Er even bij te zijn met je aandacht. Niet te lang, niet te kort. Je merkt op wat je ziet, hoort of wat je lichamelijk voelt. Oefenen kan wel eens frustrerend zijn, soms onwennig of saai, vooral in het begin. Je komt mooie dingen tegen en moeilijke dingen.

Begeleiding

Mindfulness is als leren fietsen. Je kijkt het kunstje van anderen af en je oefent zelf. Met vallen en opstaan. De tochtjes duren telkens een beetje langer. Totdat fietsen gewoon is. Ik begeleid je zo dat je veilig kunt verkennen. In mijn trainingen is tijd om te vertellen wat je zoal tegenkomt in het oefenen. Dat helpt je in het oefenen. Natuurlijk vertel je alleen wat je kwijt wilt.

Intake

Als je een achtweekse training volgt, krijg je altijd een intake gesprek. Zodat je weet of de cursus op dit moment bij je past. Soms is het beter even te wachten, of is een 8-weekse training bij een psycholoog een betere oplossing. In dat laatste geval verwijs ik je door.

Verder lezen?

De Belgische psychiater Edel Maex heeft een prachtig boekje geschreven met als titel: Wat mindfulness niet is en wat dan wel. Het boekje is uitgegeven door Lannoo.

Agenda
Of vul het contactformulier in
Stuur je vraag via Whatsapp naar 06 - 442 717 32
Judith@heanig-an.nl