In 2023 bestaat Heanig An Mindfulness alweer vijf jaar. Een periode waarin ik heel deelnemers heb ontmoet. Sommigen kwamen terug voor een een-op-eensessie, een stiltedag of een meditatie online. Anderen vervolgden hun weg op hun eigen manier.

Voor het komende jaar heb ik enkele keuzes gemaakt. Ik wil heel graag meer verdiepende trainingen aanbieden naast de basistraining mbsr. Zo geef ik in maart de verdiepende training Mindfulness verdiepen & Mindful communiceren. Dit betekent dat ik voorlopig afscheid neem van De Binder in Gramsbergen. Dat vind ik best moeilijk en dat zeg ik niet alleen omdat je dat nu eenmaal zegt. Ik heb er met zoveel plezier les gegeven. De hartelijkheid van de fysiotherapeuten, de motivatie en openheid van deelnemers vond ik fantastisch. Gramsbergen is het dorp van mijn jeugd en het voelde als thuiskomen om hier te trainen. Echter Zutphen vind ik ook leuk en door me alleen op de omgeving Zutphen te richten, hoef ik maar op één plek reclame te maken. Dat scheelt zoveel tijd. Ook kan ik in Zutphen gerichter samenwerken met plaatselijke praktijkondersteuners en hulpverleners zodat we beter naar elkaar kunnen verwijzen. Voor oud-deelnemers uit Gramsbergen betekent dit dat je van harte welkom bent in Zutphen, of voor online-meetings. Ook voor groepstrainingen op uitnodiging kom ik graag terug, ik bied alleen geen open groepen meer aan.

Hieronder een kleine fotogalerij van alle bijzondere plekken waar we stiltedagen hebben gehouden in die vier jaar: Holtheme, Anerveen en De Zwiese.

t Olderluk Hoes

 

De Zwiese Loozen