Heanig An

Over mij

Judith Kars Heanig An MindfulnessTrainer Judith Kars:

‘Heanig an' is een uitdrukking uit Oost-Nederland. Het betekent 'Doe kalm aan en laat je niet gek maken.' Dit is precies wat ik met Heanig An wil bieden. Een cursus mindfulness helpt om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf kennen. Mij heeft het geholpen om mezelf serieus te nemen. Maar ook om me niet zo mee te laten slepen door gedachten. Bepaalde patronen te herkennen en aan te pakken. Mijn aanpak is nuchter en speels.

Opleiding

Ik heb de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd aan het UMC Radboud in Nijmegen. Bewust heb ik gekozen voor een trainersopleiding die ook aandacht besteedt aan wetenschappelijk onderzoek naar gezondheidseffecten.

Hiernaast volg ik regelmatig retraites en bijscholingen. Mindful communiceren, individuele mindfulness en diverse retraites. Onder andere bij Bart van Melik, Edel Maex, Christina Feldman en Johan Tinge.

Meditatie en mindfulness

Ik ben dankbaar voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Beiden heb ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh is een van de grondleggers van mindfulness in het westen.  Zenleraar Ton Lathouwers en Louise Kleinherenbrink hebben een nieuwe wereld voor me geopend. In zijn lezingen en onze gesprekken weet Ton me altijd in mijn hart te raken.

Gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en redacteur. Ik geef advies en begeleiding in toegankelijke taal. Meer hierover kun je vinden op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen. Ik ben opgegroeid in Gramsbergen. Voor mijn gevoel kom ik elke keer thuis, als ik trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen.

Heanig AnKoeien

Mensen vragen me vaak waarom er zoveel koeien op de site staan. Het antwoord is simpel. Ik houd van koeien. Mijn ouderlijk huis grensde aan een weiland. Het geluid van hun grazen, hun grote lijven en warme neuzen...ze zijn me vertrouwd en dierbaar. Speciaal voor Heanig An Mindfulness heeft Iris Gerlach deze mooie foto gemaakt.

 

Meer weten?

Ontvang de Nieuwsbrief:

Opleiding Mindfulness trainer

"Ruimte in je hoofd" foto: Iris Gerlach