Heanig An

Over mij

Judith Kars Heanig An MindfulnessTrainer Judith Kars:

‘Heanig an' is een uitdrukking uit Oost-Nederland. Het betekent zoiets als: doe kalm aan en laat je niet gek maken. Die levenshouding kun je leren en dat wil ik je met Heanig An bieden. Een cursus mindfulness helpt om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf kennen. Mij heeft het geholpen om mijn gevoel serieus te nemen. Zonder me helemaal mee te laten slepen door wat ik denk, voel of vind. Mindfulness helpt om patronen te herkennen en deze aan te pakken. Mijn aanpak is nuchter, speels en met humor.

Opleiding

Ik heb de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd aan het UMC Radboud in Nijmegen. Een opleiding waar inzichten uit wetenschappelijk onderzoek meteen vertaalt worden naar de training.

Daarnaast volg ik regelmatig retraites en bijscholingen onder meer over mindful communiceren (interpersoonlijke mindfulness), individuele mindfulness. Leraren zijn onder anderen Bart van Melik, Edel Maex, Christina Feldman en Johan Tinge.

Meditatie en mindfulness

Ik ben dankbaar voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Beiden heb ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh is een van de grondleggers van mindfulness in het westen.  Zenleraar Ton Lathouwers en Louise Kleinherenbrink hebben een nieuwe wereld voor me geopend en mij in mijn hart geraakt.

Gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en redacteur. Ik geef advies en begeleiding in toegankelijke taal. Meer hierover kun je vinden op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen. Ik ben opgegroeid in Gramsbergen. Voor mijn gevoel kom ik elke keer thuis, als ik trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen.

Heanig AnKoeien

Mensen vragen me vaak waarom er zoveel koeien op de site staan. Het antwoord is simpel. Ik houd van koeien. Toen ik klein was woonden we naast een weiland waar zomers koeien liepen. Het geluid van hun grazen, hun grote lijven en warme neuzen...koeien zijn me vertrouwd en dierbaar. Speciaal voor Heanig An Mindfulness heeft Iris Gerlach deze mooie foto gemaakt.

 

Meer weten?

Ontvang de Nieuwsbrief:

Opleiding Mindfulness trainer

"Ruimte in je hoofd" foto: Iris Gerlach