Heanig An

Over mij

Judith Kars Heanig An MindfulnessTrainer Judith Kars:

‘Heanig an' is een uitdrukking uit Oost-Nederland. Het betekent 'doe kalm aan en laat je niet gek maken.' Dit is precies wat ik je met de cursussen van Heanig An wil bieden. Een cursus mindfulness helpt je om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf te blijven, ook in moeilijke situaties in je leven. Mijn aanpak is nuchter en recht uit het hart. Mindfulness leer je door regelmatig te oefenen. Daarom is het vaak prettig om in een groep te trainen. Je stimuleert elkaar en leer van elkaars ervaringen. Ben je om wat voor reden niet in staat om deel te nemen aan een groepstraining? Een individueel traject heeft zijn eigen kwaliteit.

Opleiding

Ik heb de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd aan het UMC Radboud in Nijmegen. Bewust heb ik gekozen voor een wetenschappelijke trainersopleiding: Ik wil deelnemers eerlijk kunnen informeren over het effect van de training. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging vmbn en volg regelmatig bijscholingen bij het Centrum voor Mindfulness Amsterdam, het Instituut voor Mindfulness en het Radboud UMC Nijmegen.

Meditatie

Dankbaar ben ik voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Beiden heb ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh  is een van de grondleggers van mindfulness in het westen. Dankzij Ton Lathouwers is er een hele wereld voor me opengegaan. Tijdens zijn lezingen en gesprekken weet hij me altijd weer in mijn hart te raken.

Gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en redacteur. Ik geef advies en begeleiding in toegankelijke taal. Meer hierover kun je vinden op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen, en ben ik opgegroeid in Gramsbergen. Het voelt als thuiskomen dat ik een deel van de trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen.

Of vul het contactformulier in
Stuur je vraag via Whatsapp naar 06 - 442 717 32
Judith@heanig-an.nl