Heanig An

Over mij

Judith Kars Heanig An MindfulnessTrainer Judith Kars:

‘Heanig an' is een uitdrukking uit Oost-Nederland. Het betekent 'Doe kalm aan en laat je niet gek maken.' Dit is precies wat ik met Heanig An wil bieden. Een cursus mindfulness helpt om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf kennen. Mij heeft het geholpen om voor mezelf serieuzer te nemen. Me niet zo mee te laten slepen door gedachten. Mijn aanpak is nuchter en recht uit het hart.

Opleiding

Ik heb de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd aan het UMC Radboud in Nijmegen. Bewust heb ik gekozen voor een wetenschappelijke trainersopleiding. Ik wil deelnemers namelijk eerlijk informeren over het effect van de training.

Ieder jaar volg ik bijscholing. Hiervoor volg ik cursussen bij Centrum voor Mindfulness Amsterdam, het Instituut voor Mindfulness en het Radboud UMC Nijmegen. Daarnaast volg ik regelmatig een retraite.

Meditatie en mindfulness

Ik ben dankbaar voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Beiden heb ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh is een van de grondleggers van mindfulness in het westen. Dankzij Ton Lathouwers - en Louise Kleinherenbrink - is er een wereld voor me opengegaan. Met zijn lezingen en in onze gesprekken weet Ton me altijd weer in mijn hart te raken.

Gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en redacteur. Ik geef advies en begeleiding in toegankelijke taal. Meer hierover kun je vinden op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen. Ik ben opgegroeid in Gramsbergen. Voor mijn gevoel kom ik elke keer thuis, als ik trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen.

Heanig AnKoeien

Mensen vragen me vaak waarom er zoveel koeien op de site staan. Het antwoord is simpel. Ik houd van koeien. Mijn ouderlijk huis grensde aan een weiland. Het geluid van hun grazen, hun grote lijven en warme neuzen...ze zijn me vertrouwd en dierbaar. Deze mooie foto is speciaal voor Heanig An Mindfulness gemaakt door Iris Gerlach.

 

Meer weten?

Ontvang de Nieuwsbrief:

Opleiding Mindfulness trainer

"Ruimte in je hoofd" foto: Iris Gerlach

Of vul het contactformulier in
Stuur je vraag via Whatsapp naar 06 - 442 717 32
Judith@heanig-an.nl