Over mij

Over mij

Trainer Judith Kars:

‘Heanig an' is een uitdrukking uit Oost-Nederland. Het betekent zoiets als: doe kalm aan en laat je niet gek maken. Die levenshouding kun je leren en dat wil ik je met Heanig An bieden. Een cursus mindfulness helpt om beter om te gaan met stress. Je leert jezelf kennen. Mij heeft het geholpen om mijn gevoel serieus te nemen. Tegelijk laat ik me minder meeslepen door alles wat ik denk, voel of vind. Mijn aanpak is nuchter, speels en met humor.

Opleiding

Ik heb 2017/2018 de opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd aan het UMC Radboud in Nijmegen. Een opleiding die inzichten uit wetenschappelijk onderzoek meteen vertaalt in de lessen.

Sindsdien volg ik regelmatig retraites en bijscholingen Daarbij heb ik me gespecialiseerd in mindful communiceren (interpersoonlijke mindfulness), individuele mindfulness. Leraren zijn onder anderen Bart van Melik, Edel Maex, Christina Feldman en Johan Tinge.

Meditatie en mindfulness

Ik ben dankbaar voor de lessen van de meditatieleraren Thich Nhat Hanh en Ton Lathouwers. Beiden heb ik eind jaren '90 leren kennen. Thich Nhat Hanh is een van de grondleggers van mindfulness in het westen.  Zenleraar Ton Lathouwers en Louise Kleinherenbrink hebben een nieuwe wereld voor me geopend en mij in mijn hart geraakt.

Gewone taal

Naast mijn werk als trainer, werk ik als tekstschrijver en trainer basisvaardigheden. Meer hierover lees je op: ingewonetaal.nl

En verder...

...woon ik in Zutphen. Ik ben opgegroeid in Gramsbergen. Voor mijn gevoel kom ik elke keer thuis als ik trainingen geef in Hardenberg/Gramsbergen.

Meer weten?

Ontvang de Nieuwsbrief:

[mailpoet_form id="1"]

 

mindfulness (mbsr) Zutphen